funnydogs.freewb.hu
"Arnold, Vazul, Bindi"

MENÜ

Betekintés életünk pillanataiba

 

2010.09.25. Kutya ovi

Tegnap Bindi betöltötte a 4. hónapos kort, ezért beiratkoztunk egy kutyaoviba. Roppant jó volt, játékos foglalkozás 4-7 hónapos kutyáknak. Bementünk a területre ahol vagy 25 hasonló korú, de sokféle fajtájú kutya szaladgált, játszott. Bindit is megrohanták egy páran, mire ő úgy gondolta, hogy ez neki sok, ezért fül hátra, szőr fel, farok be és irány a kapu ahol bejöttünk. A hívásunkra visszajött, aztán teltek a percek és egyre jobban oldódott. Két kutyuval játszott igazán, egy beagle lánykával és egy tökös cane corsoval gyűrték egymást nagyon. A feladatokat nagyon ügyesen csinálta végig a mamival.

Ráadásul a másfélórás figyelés és mozgás szellemileg és fizikailag is kifárasztotta, így otthon evés után csak aludt és aludt. úgy néz ki egy időre megtaláltuk a szombat délelőttönkénti programot.

 

2010.08.12. A Vazul fog nyakék

Drága Vazulunk egy évekkel ezelőtti balhé során elvesztette a jobb felső szemfogát, de mi nem dobtuk ki, gondosan eltároltuk, hogy majd egyszer csináltatok belőle egy medált. Kicsit megfeletkeztünk róla, de egy sajnálatos incidens lerántotta a feledés leplét. Hogy, hogy nem, Vazul kutyának kitörött a másik felső szemfoga is. Ez eszünkbe juttatta, hogy most már két fog is van medál készítési alapként. Fel is hívtam az ékszerész barátomat, hogy mit szeretnék csináltatni, És mára elkészültek a medálok, íme:

Vazul fog medál

Most már mindig velem lehet. 

 

2010.08.03. Névadás

Az ember azt hinné, milyen egyszerű nevet adni egy kutyusnak. Pedig nem az, legalábbis nekünk nem volt az. Amit a párom mondott az nekem nem tetszett, természetesen amit én javasoltam az neki nem tetszett. Volt olyan is, ami mindkettőnknek tetszett, de valahogy mégsem volt az igazi. Majd két nap név mizéria után megleltük a nevet, amely tetszett neki is és nekem is, megfelelően rövid, jól hangzó és még a jelentése is többszörösen is passzol hozzánk és leendő viselőjéhez is. Így lett a kislány neve Bindi.

Bindi jelentései: latin - gyönyörű kígyó, indiai - apró csepp

Az indiai kultúránan a bindi egy kicsi sötét, a homlok közepén elhelyezett pont.

                           

2010.08.02. A lakosztály elkészítése

Mivel a kiskutyát udvari kutyának szeretnénk házőrzési célokkal, ezért már kicsiként a kint léthez szoktatjuk. Annak megelőzése érdekében, hogy ne fedezze fel a környéket önállóan, ha gondol egyet, le kellett keríteni az udvarból egy részt a számára. Erre a legalkalmasabbnak az előkert bizonyult. Vettem egy pár facölöpöt, egy tekercs dróthálót, egy zacsi kötegelőt és neki estem. Délutánra már be is költözhetett. Szerencsére a kutyaházat még jóval az érkezése ellőtt csináltam a fiúknak, de ők igazából látványelemnek tekintették. Ilyen lett az eredmény:

A lakosztály

 

2010.08.01. A kislány érkezése

Már régóta gondolkodtunk azon a párommal, hogy mivel szeretett tojásfejűink már benne vannak a korban, mi lesz majd, ha eljön a búcsú ideje. Az egyik verzió az, hogy a hátrahagyott űrt nem pótolhatja más, mert nem lesz még egy olyan kutya, mint amilyen az volt aki eltávozott, ezért nem kell másik kutya.

A másik verzió, hogy az biztos, hogy nem lesz még egy olyan kutya, de lesz másmilyen. Akire idővel szintén ráillik majd az, hogy ilyen kutyám nem lesz még egy. Viszont itt kétfelé ágazhat az út, az egyik irányba indulva oda lyukadunk ki, hogy akkor kezd el utánpótlást keresgélni az ember, amikor már az öreg barátja nincs mellette. A másik irány pedig azt tartogatja, hogy már akkor gondoskodik utánpótlásról mikor még az öregcsontok is zörögnek. Mi az utóbbinak a hívei vagyunk.

Mivel tehát az eldöntött volt, hogy lehet kiskutyáról szó, lehetett tovább agyalni a dolgon.

Hombár fejűink golyókat hordanak egy-egy zsákban, ezért csak szuka jöhetett számításba.

Valamint az a tény, hogy ezekkel a nagyra nőtt mutáns ölebekkel semmi igazi kutyálkodást nem lehet csinálni, az is biztos volt, hogy nem bullterrier lesz a harmadik. De nem kell messzire menni, hogy meg legyen a hasonlóság és egyben a különbség is, a választás a Pit Bull terrier.

Nézegettük a hírdetéseket, ismerősökhöz fordultunk, információt gyűjtöttünk.

Aztán egyik szombat hajnalban megakadt a szemem egy hirdetés képén, ami valamiért megfogott. A szöveget is olvasván, már telefonálni is akartam, de ezzel meg kellett várnom a reggelt. Első látás

Vasárnap reggel már le is beszéltem a találkát, szerencsére nem kellett messzire menni, csak a Mátra tövébe. Drága kis feleségem nem is tudta, hogy hová megyünk, mert nem mondtam meg neki. Aztán útközben csak elmondtam, inkább még a közelből kelljen visszafordulni, ha nem tetszik neki az ötlet...

Mondanom sem kell, szó nem volt visszafordulásról.

Megérkeztünk, nagyon izgultunk, hogy mi és ki fog fogadni. De a látványtól megnyugodtunk, rendezett ház, fiatal szimpatikus pár és két tündér picúr kölök az anyukájukkal.

És ott volt Ő, mikor megláttuk már el is dőlt, hogy jön velünk haza. Azért ott voltunk egy ideig, míg mi a gazdikkal beszélgettünk, Ő a tesójával játszott, az anyjukat dögönyözték, meg minket csipkedtek.

Hazafelé a drágám ölében és a lábánál szundikált, jól bírta az utazást.

Hazaérve a ház előtti réten mutattuk be őt a nagyfiúknak. Hát igazából nem nagyon foglalkoztak vele.

Ellenben a tökmag, ha egy bődületes fej közelített hozzá, egyből olyan vicsorgást rendezett, hogy csak lestünk.

Este jól bevacsorázott, majd bent elaludt a többiekkel, mi meg csak néztük, milyen tündér kis jószág.

 

 

  

 

Hírek

 • 2010.12.25-26.
  2010-12-04 23:31:17

  Kellemes Karácsonyi Ünnepet kívánunk!

   karibull

  karipit

  \

Szavazás

Tetszett ez az oldal?
nem
igen
Asztali nézet